Konkurs kulinarny w Słupsku
Dnia 16 października w ramach obchodów Światowego Dnia Żywności w Zespole Placówek Oświatowych w pracowni gastronomicznej odbył
się konkurs kulinarny pod hasłem: „Mocni w niemarnowaniu”. W konkursie wzięły udział 4 szkoły ze Słupska i nasza z Damnicy. Drużyny przygotowywały ciekawe potrawy z wykorzystaniem makaronu. Kuchennym zmaganiom młodzieży przyglądała się komisja konkursowa pod kierunkiem Ludwiki Dąbrowskiej (uczestniczki Masterchefa) oraz Sylwii Laskowskiej (trenerki warsztatów kulinarnych, doradcy żywieniowego). Tylko jedna szkoła otrzymała pierwsze miejsce, pozostałe zdobyły wyróżnienia w tym nasza. Karolina Berkieta i Aneta Trefon pewne siebie z ogromnym zaangażowaniem wykonały sałatkę „Gwiazdkowy raj”. Koleżankom towarzyszyli i kibicowali Damian Kirko z Klaudią Owsianą. Pochwałom nie było końca. Cieszymy się bo po raz pierwszy mogliśmy uczestniczyć w takim konkursie.
 
Dorota Kosucho